

1 kg dolmalık biber
2 adet domates(ici icin)
4-5 adet kuru sogan
1 yemek kasıgı kus uzumu
1 yemek kasıgı dolmalık fıstık
1 tatlı kasıgı tarcın
2 cay kasıgı toz seker
2 tatlı kasıgı tuz
2 tatlı kasıgı nane
2 tatlı kasıgı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 cay bardagı kaynamıs su
1/2 su bardagı zeytinyagı
1-2 adet domates(agzına kapatmak icin)
Yapılışı :
Soganı kucuk kucuk dograyıp fıstıkla beraber yarım su bardagı zeytin yagında,fıstıklar pembelesinceye kadar kavuralım.
Sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim.
Pirincler tane tane ayrılıp seffaf bir hal alınca maydanoz haric diger tm malzemeyi(domatesler soyulmus ve kucuk kucuk dogranmıs olarak) koyup suyu ekleyip kısık ateste suyunu cekene kadar pisirelim.
Maydanozu ekleyip karıstırıp altını kapatıp soguyamaya bırakalım.
Diger tarafta biberleri hazırlayalım,yıkayıp iclerini cıkartalım.
Hazırladıgımız icten zerlerinde biraz bosluk kalacak sekilde dolduralım(bosluk bırakmzsak pirincler cok siser ve biberin dısına cıkabilir).
Biberlerin agzına bir parca domates kapatalım.
Dolmaları sıkı bir sekilde uygun buyuklukteki bir tencereye dizelim.
Biberlerin 3/4 une gelecek sekilde sıcak su koyalım.
Pisme sırasında suyu azaldıkca azar azar ekleme yapabilirsiniz.
Pirincler yumusayıncaya ya da biberler renk degistirip pismis gorununceye kadar orta hararetli ateste pisirelim.
Soguyunca limonla servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum bıraktığınız için teşekkür ederim,yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacak...