
Malzemeler :
3 adet yumurta akı
1 su bardağı ekilmiş badem
1/2 su bardağı ekilmiş fındık
1 su bardağı toz şeker
1 ay bardağı bardağı pirinç unu
Yapılışı :
İsterseniz tarifi hazır cekilmiş bademle (toz badem) hazırlayabilirsiniz.
Eğer butun bademden hazırlayacaksanız badem miktarı cekilmeden once 1,5 su bardağı kadar olmalıdır.
Bu durumda bademleri kabuğunun soyulması icin sıcak suya atıp 10 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra kabuklarını soyup kurulayıp ronodo ya da robota alalım.
Uzerine fındığı ve toz sekeri koyup calıstıralım.
Bademin sekerle birlikte cekilmesinde durumunda bademin saldığı yağı seker ceker ve daha lezzetli kurabiyeler elde edebiliriz.
Karısım un haline gelinceye (undan biraz daha kalın gorunumlu olabilir,onemli olan homojen olması ve buyuk parcaların bulunmaması) kadar ekmeye devam edelim.
Diğer tarafta yumurta aklarını kopuk kopuk olana kadar cırpalım.Yumurtanın icine pirinc ununu ve rondodan gecirdiğimiz karısımı koyup tahta kasıkla karıstıralım.
Akıskan kıvamlı bir hamur elde etmemiz lazım.
Daha sonra yağlı kağıt serilmis bir fırın tepsisine aralıklı bir şekilde birer tatlı kasığı hamurumuzdan koyalım.
Hamur ck kabarıp yayıldığından mumkun olduğu kadar kucuk parcalar almak ve aralıklı koymak da fayda var.
Tepsi hazır olduğunda serince bir yere koyup 10 dakika bekletelim,bu arada da fırınımızı 170 C ye ayarlayıp calıstıralım.
Daha sonra tepsiyi fırına yerlestirip uzeri kahverengimsi bir renk alana kadar 25 dakika kadar pişirelim.
Eğer uzerlerinin parlak gorunmesini isterseniz, fırına koyduktan 15 dakika kadar sonra üzerleri sertlesmeye basladığında fırcayla sekerli su sürüp pisirmeye devam edebilirsiniz.
Pistikten sonra kağıttan ayırıp soğuması için bekletip, servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum bıraktığınız için teşekkür ederim,yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacak...