

Malzemeler :
5 adet kabak
20 yemek kaşığı pirinç (her yarım kabak için 2 yemek kaşığı,kabaklar küçükse daha az da olabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı domates salçası
250 gram kıyma
1 tutam kıyılmış dereotu
Tuz,karabiber,pulbiber isteğe göre diğer baharatlar
1-2 adet domates (ağzını kapatmak için)
Yapılışı :
İlk olarak içimizi hazırlayalım.
Bunun için pirinçleri yıkayıp diğer malzemeleri hazırlayana kadar ılık suda bekletelim.
Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım, kıymayı ekleyip kıymalar pişene kadar arasıra karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Salçayı, tuzu, baharatları ve yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyup karıştıralım.
1 çay bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Kabakları soyup ortadan ikiye keselim ve içlerini oyalım.
Oyuklara hazırladığımızdan içten, 2/3ünü dolduracak şekilde koyalım.
Ağzına kestiğimiz domateslerden kapatıp sıkı bir şekilde tencereye dizelim.
Eğer tencerede boşluk kalırsa buralara soyulmuş patates yerleştirebilirsiniz.
Kabakların yarısına gelecek kadar 1 tatlı kaşığı domates salçası ile hazırlanmış sıcak su koyup orta ısılı ocakta kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Eğer pişerken suyu azalırsa,sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hersey cok guzel gorunuyor ellerine saglik. sevgiler
YanıtlaSil