
Malzemeler :
5 adet kabak
4 adet domates
2 adet kuru sogan
2 adet carliston biber
1/2 demet dereotu(ya da 1 yemek kasıgı kurutulmus dere otu)
2 dis sarımsak
4-5 yemek kasıgı zeytin yagı
1 tatlı kasıgı biber salcası
1-2 bardak sıcak su
Tuz
Yapılışı :
Kabakları yıkayıp soyup kup kup dograyalım.
Diger tarafta soganı ve biberleri kucuk kucuk dograyıp zeytin yagında soteleyelim.
Salcayı da ilave edip kabakları koyalım,karıstırıp 3-4 dakika kavuralım.
Kucuk kucuk dogradıgımız domatesleri ve sarımsakları uzerine koyalım.
Karıstırmadan,kenarından 1 su bardagı sıcak suyu koyalım,agzını kapatıp pismeye bırakalım.
Arasıra suyunu kontrol ederek kabaklar yumusayana kadar pisirelim. (Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapabiliriz.)
Pistikten sonra ince kıyılmıs dereotunu ekleyip bir tasım kaynatıp ocaktan alalım.
Ilıdıktan ya da soguduktan sonra yogurtla servis yapalım.
Afiyet olsun.
test ettim onayladım süper oldu:)
YanıtlaSil