
Malzemeler :
1/2 kg semiz otu
2 su bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Yapılışı :
Semiz otunu temizleyip iri parçalar halinde doğrayalım ve bir tencereye alalım.
Üzerine su ve tuz ilave edip kısık ateşte haşlayalım(süresini kendi damak zevkinize gre ayarlayabilirsiniz).
Piştikten sonra süzüp soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsağı karıştıralım.
Semiz otu soğuduktan sonra karıştırıp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not : Yaz akşamları için hem besleyici hem de hafif bir salata...Semiz otunu haşladıktan sonra hemen kullanmayacaksanız,3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz(ben genelde öyle yapıyorum).Servis yaparken salatalık,maydanoz ya da salçalı sosla süsleme yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum bıraktığınız için teşekkür ederim,yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacak...