
Malzemeler :
2 su bardagı kırmızı mercimek
1 su bardagı ince bulgur
2 adet kuru sogan
1 cay bardagı sıvı yag
1 yemek kasıgı biber salcası
1 yemek kasıgı domates salcası
Tuz,kara biber,pul biber
1 adet limonun suyu
5-6 adet yesil sogan
1 demet kıyılmıs maydanoz
Yapılışı :
Mercimekleri temizleyip bir tencereye alalım.
Uzerine 4 su bardagı su ilave edip ocaga koyalım.
Mercimekler parcalanmaya basladıgında ocaktan alalım(hafif sulu olması gerekir,suyu azsa 1 caybardagı sıcak su ilave edebilirsiniz).
Genis ve derin yogurmaya musait bir kaba bulguru koyup mercimekleri suyuyla beraber ilave edelim.
Uzerini kapatıp(aluminyum folyo ya da uygun buyuklukte bir kapakla) 30-40 dakika bekletelim.
Diger tarafta kuru soganları yemeklik doğrayıp 1 cay bardagı sıvı yagda kavuralım.
Salca ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
Soganlı karısımı,limon suyu ve tuzu bulgur-mercimek karısımına ekleyip guzelce yoğuralım.
Son alarak kucuk kucuk dogradıgımız taze soganları ve maydanozu ekleyelim ve bir kac dakika daha yoguralım.
Daha sonra karısımdan kucuk parcalar koparıp oval kofte seklini verip,servis tabagına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum bıraktığınız için teşekkür ederim,yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacak...