19 Eylül 2007 Çarşamba

HAVUÇLU KEK



Malzemeler :


4 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı toz şeker

1 cay bardağı sıvı yağ

1 cay bardağı erimiş margarin

1 su bardağı rendelenmiş havuc

1 adet limon kabuğu rendesi

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tarcın
Alabildiği kadar un


Yapılışı :


Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar cırpalım.

Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edelim.

Yağlanmış bir kek kalıbına dokup 180C de 30-35 dakika pişirelim.

Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alalım.

Soğuduktan sonra servis yapalım.

Not : Tariflerimizin coğu gibi Havuclu Kek de pratik ve yapımı kolay bir kek. Dilerseniz havucla beraber ceviz ya da fındık da koyabilirsiniz.

2 yorum:

  1. elif hnm merhaba
    tarifleriniz cok guzel.bende havuclu kekı denemek ıstıyorum ancak tarıfde unu goremedım unsuz mu yapılıyor.ben mı goremıyorum.
    tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız tarifi yazarken unu eklemeyi unutmuşum,dikkatli gözlerden kaçmıyor :)) şimdi düzelttim.Afiyet olsun...

    YanıtlaSil

yorum bıraktığınız için teşekkür ederim,yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacak...