Islak keki bilmeyen yoktur eminim. Çoğumuzun çocukluğunun yaş pastası :)) Annemden bu keki "bize yaş pasta yap" diye isterdik...Ben de annemin tarifiyle denemek istedim, sadece yumurtayı pişirmeden tüketmek istemediğim için, sosunu ayırdıktan sonra hamura ilave etmeyi tercih ettim. Bundan mı kaynaklandı bilemiyorum ama un miktarını biraz arttırmam gerekti.
Denemek isterseniz işte tarif;
Malzemeler :
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
50 gram kakao
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yapılışı :
Toz şekeri, sütü ve sıvı yağı bir kaba alıp güzelce çırpalım.
Kakaoyu da ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Bu karışımdan büyükçe bir kupa ayıralım (350 gram).
Kalan karışıma yumurtaları kıralım ve çırpmaya devam edelim.
Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
Hazırladığımız hamuru yağladığımız fırın kabına dökelim (30x30 ebatında borcam).
Önceden ısıttığımız 170C lik fırında 30-35 dakika (batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar) pişirelim.
Fırından çıkarıp ayırdığımız karışımı her tarafına güzelce dökelim.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Dilerseniz üzerini çikolata parçaları ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.