10 Haziran 2008 Salı

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE



Uzun zamandır yeni bir tarif yayınlayamadığımın farkındayım. Eminim aynı fotografa ve aynıı tarife bakmaktan çok sıkıldınız. Bunda hem yoğun bir dönem geçirmemin hem de yeni birşeyler yapmamın payı büyük. Bu tarifi de daha önceden yayınlamıştım ama geçen hafta yaptığımda Esra'nın iş arkadaşlarından övgüler alınca tekrar yayınlama karar verdim. Kurabiyelerin dısı ince bir kabuk gibi ve cıtır , ici yumusacık ve kumlu oluyor. Ve bunlara ilaveten yogun cikolata tadı ve kokusu var... Sanki brownieden kurabiye yapmışsınız gibi :))




Malzemeler :


2 yemek kasıgı kakao
50 gram margarin
100 gram bitter cikolata
1 adet yumurta
3/4 su bardagı toz seker
1 su bardagı un
1/2 cay kasıgı karbonat
Pudra sekeri


Yapılışı :


Margarin ve cikolatayı bir kaba alıp ben mari usulu eritelim.
Diger tarafta yumurta ve sekeri, seker eriyene kadar cırpalım.
İcine kakao,karbonat,cikolata-margarin karısımı ve unu ekleyip hamurumuzu elde edelim.Bu hamur normalden daha kıvamsız ve ele yapısan bir hamur olacaktır. Panik yapıp fazladan un eklemeyin :))
Daha sonra hamurun bulundugu kabın agzını strec filmle kapatıp yarım saat buz dolabında bekletelim.
Bu surenin sonunda hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparıp pudra sekerine bulayıp yaglı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Dizerken kurabiyelerin birbirine girmemesi icin aralarında 6-8 cm kadar bosluk bırakmakta fayda var,cunku ceviz kadar koydugumuz hamur parcası pistiginde 5-6 cm capında bir kurabiyeye donusuyor.
Hamurun tamamını kurabiye haline getirdikten sonra tepsiyi fırına yerlestirelim ve 175 C de 12-15 dakika pisirelim.
Sure cok onemli. Size dısardan baktıgınızda kurabiyeler pismemis gibi gorunse bile sakın 15 dakikayı gecirmeyin.Dısı cıtır cıtır ama ici yumusak ve hem ici hem dısı agızda dagılan muthis lezzetli kurabiyeleriniz olacak.
Eger fırından cıktıgında pudra sekeri az gibi gorunurse kurabiyeleriniz ılık haldeyken uzerine pudra sekeri serpebilirsiniz(sıcakken serperseniz pudra sekeri erir).
Eger bir tepsiden fazla kurabiye olursa iki tepsiyi aynı anda pisirmenizi tavsiye etmem. Biri pistikten sonra diger tepsiyi hazırlayıp pisirin.
Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. ımmm kakaolu çikolatalı yanii benlik:):)
    ellerine sağlık cnm
    nefis olmuşlar

    YanıtlaSil
  2. Elifcimmm bu kurabiyeleri çokkkkk seviyorum, harikaa olmuş gerçekten ellerine sağlık, bende yapıcam mutlaka...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Cok sahane görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Elif'cim ,ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar....sevgiler

    YanıtlaSil
  6. slm
    bende seni listeme ekladim cnm
    iyi haftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Of o ne güzel görüntü öyle... Bayıldımmmmmmm. Tadı da harikadır eminim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. slm elif hanım ben kurabiyeyi dün yaptım fakat çok sert oldu dümdüz sanki bisküvi gibi acaba neden oldu 15 dakika pşirdikten sonra 1veya 2 dakşkada fırın sıcaklığında bekletmiştim ondan olabilirmi axaba anlayacanız pek beklediğim gibi olmadı ama bidahakine inşlaah daha güzel olur

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    kurabiyelerin umdugunuz gibi olmamasına çok üzüldüm. İki sebepten olmamış olabilir diye düşünüyorum. Birincisi dediğiniz gibi fırın sıcaklığında bekletmekten olabilir. Çünkü diğer kurabiyeleri de fırın sıcaklığında ya da sıcak fırın tepsisinde beklettiğinizde sertleşiyor.İkinci olarak da fazla un eklemiş olabilirsiniz.
    Umarım ikinci denemeniz daha güzel sonuçlanır.Şimdiden afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  10. cok güzel atnlatdin valla helal olsun yaptim gercektende cok hos

    YanıtlaSil

yorum bıraktığınız için teşekkür ederim,yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacak...