Bu tatlı annemin spesiyallerindendir. O pişirmekten biz de yemekten hiç bıkmayacağız sanırım :)) Hem lezzetli hem de değişik bi tarif arıyorsanız, mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler :
Hamuru için :
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
İçi için ceviz parçaları (dövülmüş değil de parçalanmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yapılışı :
Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olması gerektiğinden tatlımızı pişirmeden önce şerbetini hazırlayalım.
Suyu ve toz şekeri karıştırıp pişirelim.
Şerbeti 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Şerbet soğurken hamuru hazırlayalım.
Tüm malzemeleri karıştırıp, yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
Cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlak şeklinde açalım.
İçine ceviz parçalarını koyalım ve kapama yeri alta gelecek şekilde, yuvarlayarak kapatalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
170C de 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetleyelim.
Tatlılar büyük oldugu için arasıra şerbetin içinde çevirerek her tarafının ıslanmasını sağlayalım.
Daha sonra hindistan ceviziyle süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
anneciginin ellerine saglik
YanıtlaSilsize de afiyet olsun
harika gorunuyor...
www.yenitadlar.blogcu.com
offffffffffffff demek istiyorum :)))
YanıtlaSilelifciğim anneciğinin ellerine sağlık. Kim bıkar ayol böyle güzel bir tatlıdan :)
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
tarifi aldım mutlaka denemek isterim.eline sağlık anneciğinin..
YanıtlaSilçooook güzel,ellerine sağlık mutlaka denemem lazım!!!...sevgiler
YanıtlaSil2 SU BARDAGI TOZ SEKER MI 2 BUCUK SU BARDAGI TOZ SEKERMI AMA TALI SUPER GOZUKUYOR HEMEN DENEMELIYIM
YanıtlaSil2 su bardağı toz şeker
YanıtlaSil2,5 su bardağı su
şeklinde olacaktı. Yanlış yazmışım kusura bakmayın.Hemen düzeltiyorum.
Eline sağlık denicem aldım tarifini:)
YanıtlaSil