28 Aralık 2007 Cuma

ISPANAKLI BÖREK



Hazır yufka resmen çalışan hanımların kurtarıcısı.Belki tadı evde açılan yufka gibi olmuyor ama pratikliği de tartışılmaz.Bu böreği de çarşamba geceki nöbetimiz için yaptım. Kalabalık ve yorucu bir gece geçirdik. Bir de üzerine klimamız bozulunca tam oldu ve klimamızın hala tamir edilemediğini söylersem ne halde olduğumuzu tahmin edebilirsiniz sanırım :(( Allahtan çıtır çıtır böreğimiz ve sıcacık çayımız vardı :)) Siz de denemek isterseniz işte tarif...




Malzemeler :

6 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,pul biber
Üzeri için 1 adet yumurta

Yapılışı :

Ispanakları temizleyip ince ince doğrayalım.
2 çay kaşıı sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanları kavurup ıspanagı,tuzu ve pul biberi ilave edelim.
Hiç su ilave etmeden ağzını kapatıp,ıspanağı pişirelim.
Soğuduktan sonra suyunu süzelim.
Diğer tarafta 1 çay bardağı sıvı yağ,yoğurt,yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp çırpalım.
Eger yogurdunuz sulu değilse 1 çay bardağı kadar su ilave edip akışkan bir kıvam elde etmeye çalışalım.
Yufkaları üst üste yerleştirelim.
Yoğurtlu harçtan yufkaların üzerine bir kaç kaşık döküp fırçayla her tarafına güzelce sürelim.
Ispanaklı harcı da tüm yufkanın üzerine yayıp bir ucundan başlayarak rulo yapalım.
Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak, fotograftaki gibi, sararak yerleştirelim.
Her bir yufkayı aynı şekilde hazırlayıp diğerinin ucuna ekleyerek sarmaya devam edelim.
Yufkaları birbirine eklemeden önce ilk koyduğumuz yufka rulosunun etrafına yoğurtlu harçtan sürelim.
Tüm yufkaları bu şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine çırpılmış yumurta sürelim ve 200C ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Not : Eğer yoğurtlu harcınızdan artasa üzerine süreceğiniz yumurtayı bu karışımla karıştırıp sürebilirsiniz. Daha kızarmış bir görünüme sahip olmasını sağlar.


5 yorum:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

Adsız dedi ki...

merhabalar elif hanim.benim merak ettigim birsey var.ben ilk kez duyuyorum hazir yufkayla yapilan börege kabartma tozu katildigini.bunun nedeni nedir beni aydinlata bilirmisiniz lütfen .tsk´ler.

elifin tarifleri dedi ki...

Harcımıza kabartma tozu koymak, böreğimizi daha yumuşak ve kabarık yapıyor. Sonuçta hazır yufka hala hamur(pişmemiş) ve bizim koydugumuz harçla kaynaşarak pişiyor. Kabartma tozu da kabarmasına yardımcı oluyor.

PASTA TARIFI dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

SÜPER BİR TARİF YALNIZ 1 KG ISPANAK AZ OLDU 3 KG ISPANAK ANCA YETER AYRICA İÇİNE NE İSTERSENİZ KOYABİLİRSİNİZ