Hamsiyi çok sevmemize rağmen tazeliğinden ve Karadeniz mi Marmara mı pek anlamadığımız için sık sık tüketemiyoruz. Bu Samsun seyahati iyi bir fırsat oldu. Dün akşam hamsiye doyduk desem yeri :))) Üzerine de tahinli bir tatlı yedik, tarifi tamamen doğaçlama,o an evde bulunan malzemelerle yapılmış ama lezzeti mükemmel,henüz isim bulamadığım bir tatlı :))) Onun tarifini de yarın paylaşacağım sizinle...
1 kg hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Yapılışı :
Hamsileri temizleyip yıkayalım(temizleme işlemini balıkçılara da yaptırabilirsiniz).
Diğer tarafta mısır ununu tepsiye alalım ve içine tuzu ve baharatları koyup harmanlayalım.
Balığı kızartacağımız tavaya çok az (tavanın tabanını kapatacak kadar) sıvı yağ koyalım.
Hamsileri tek tek mısır unlu karışıma bulayıp fotograftaki gibi sıkı bir şekilde tavaya dizelim.
Yüksek ısılı ocakta önce bir tarafını kızartalım.
Daha sonra düz bir kapak yardımıyla ters düz edelim ve diğer tarafını kızartalım.
Bu aşamaları aşağıdaki fotoğraflardan takip edebilirsiniz.
Ters düz ederken, hamsileri kapaktan tavaya aktarmadan önce tavaya ilk baştaki kadar sıvı yağ koyarsanız daha lezzetli olur.
Afiyet olsun.
Selam Elif'cim, demek tatildeydin, bende diyorum, bu kiz Facebook cilginligina kendini fazla mi kaptirdi da bizleri unuttu diye! Citir hamsilerle dönüsün muhtesem olmus, hosgeldin tekrar.
YanıtlaSilFazla özletme bir daha, güzel tariflerini bekliyorum..
Hoscakal canim ve öptüm..
:)) Hiç olur mu Kevserciğim,sizleri ve blogumu nasıl unuturum?Tatil ve arkasından bilgisayarla ilgili bir kaç talihsizlik yaşayınca tarif yayınlamak gecikti.
YanıtlaSilSevgiler...
merhaba,
YanıtlaSilblogunuzu ilk ziyaretim.. ellerinize sağlık, herşey çok nefis gözüküyor. Ben de beklerim :)
müge